13 Temmuz 2016 Çarşamba

Karışık Kuru Dolma Tarifi

Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yeteri kadar kuru patlıcan,kabak ve biber.
İçi İçin:
  • 1 su bardağı pirinç,
  • 1 su bardağı bulgur,
  • 1 kaseye yakın kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası,
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • Tuz,
  • Baharatlar (istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz).
Üzeri İçin:
  • Zeytinyağı.
  • Karışık Kuru Dolma Yapılışı

    Pirinci ve bulguru su da ıslayalım.
    Patlıcanları yıkayıp kaynayan su da biraz haşlayıp su dan çıkaralım.
    Bir kaba yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ve bulguru alalım.
    Üzerine ince ince doğradığımız soğanı, kıymayı, salçayı, tuzu, sıvı yağı ve istediğiniz baharatları ilave edip iyice karıştıralım.
    Patlıcanların, kabakların ve biberlerin içlerini üzerlerinde bir parmak boşluk olacak şekilde kıymalı harçla dolduralım.
    Sonra ağız kısımlarını elimizle bastırıp kapatalım ve tencereye dizelim.
    Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz serpelim.
    Dolmaların üzerine gelecek şekilde sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.
    Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp yumuşayana kadar pişirelim.
    Suyu biterse üzerine kaynamış su ilave edebilirsiniz.
    Genelde kuru patlıcan dolmasına nar ekşisi ya da sumak ekleniyor. Fakat ben sade sevdiğim için koymadım.

0 yorum:

Yorum Gönder