13 Temmuz 2016 Çarşamba

Havuçlu Taze Fasulye Tarifi

Havuçlu Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye,
  • 2 adet büyük kuru soğan,
  • 3-4 adet orta boy kabukları soyulmuş domates,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 adet havucun yarısı,
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Yarım çay kaşığı toz şeker.
  • Havuçlu Taze Fasulye Yapılışı

    Tencereye zeytin yağını, küp şeklinde doğradığımız havucu, ince ince doğradığımız soğanları,sarımsakları ve tuzu koyalım.
    Soğanları şeffaf renk alana kadar kavuralım.
    Üzerine yıkayıp suyunu süzdüğümüz ve uçlarını koparıp 2 ya da 3 parçaya böldüğümüz taze fasulyeleri ilave edip karıştıralım.
    Tencerenin kapağını kapatıp ocağın küçük bölümünde kısık ateşte fasulyeler sarı renk alana kadar ara ara karıştırarak kavuralım.
    Sonra domatesleri ve toz şekeri ilave edip karıştıralım.
    Tencerenin kapağını kapatıp ocağın küçük bölümünde kısık ateşte domatesler suyunu çekene kadar pişirelim.
    Pişen Havuçlu Taze Fasulye yemeğimizi oda sıcaklığına gelene kadar tencerede soğutalım.
    Oda sıcaklığına gelen yemeğimizi servis tenceresine alıp buzdolabında en az 1 saat bekletelim. Buzdolabında 1 gece bekletirseniz daha da lezzetli olur.
    Havuçlu Taze Fasulye yemeğini soğuk olarak servis yapın.
    Su ilave etmeden yemeğimizi pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder